imagealt
Пилешки пържоли с мащерка, мед и зехтин по рецепта на Марияна Стоянова Желева- гр. Балчик


Необходими съставки:

  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лющян - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 5 с.л.
  • мед от акация - 1 - 2 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.

Начин на приготвяне

В съд слагаме зехтина и меда и разбъркваме много добре с лъжичка. Прибавяме сухите и добре стрити босилек, лющян, мащерка, риган и пак разбъркваме да се смеси всичко. 

После изцеждаме вътре сок на ½ лимон и объркваме. Пържолките ги измиваме и ги овкусяваме от всички страни със сол и черен пипер на вкус. 

Взимаме една по една пържолките, които овкусихме, и ги намазваме със сместа много добре. Мажем с малко олио скарата, ако нямате, може и грил тиган, и печем. 

Печем на много добре загрята скара, намазана с олио. Печем от едната страна пържолките и после от другата. Като ги опечем, слагаме в съд с капак де се задушат. 

Хапваме пържолките със салата от домати, маслини и овкусена със зехтин и сол. 

Да ви е сладко!

imagealt
Сгответе и снимайте свой кулинарен шедьовър, съдържащ мед и /или пчелни продукти. Снимките и рецептите изпращайте на pavlina@kesery.bg , или като съобщение на "Мед, прашец и пчелни продукти", ние ще публикуваме вашите рецепти на страницата, а рецептата, получила най-много лайкове ще получи награда блендер "Philips"!!! Други двама участници ще получат тенекийка с мед и кошница с мед и пчелни продукти.