Сладки с канела, мед и джинджифил на Марияна Стоянова Желева- гр. Балчик
Продукти:
- яйца - 1 бр.
- канела - 1 ч.л.
- джинджифил - 1 ч.л. на прах
- сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
- бакпулвер - 1 ч.л.
- мед - 2/3 ч.ч.
- масло - 1/2 ч.ч. меко
- брашно - 2 и 1/2
- оцет - 2 капки
Начин на приготвяне
Пресявам брашното, смесвам го с бакпулвера. Разбивам яйцето и добавям маслото, меда. Шупвам содата с оцета.
Добавям джинджифила, канелата. Замесвам върху набрашнен плот.
Тестото го разточвам и си изрязвам с формички - сърца, цветя, кръгчета, шапки, елхички и др.
Редя ги върху тава, застлана с хартия за печене. Пека на 180 градуса.
Хапваме с кафе.