imagealt
Сладки с канела, мед и джинджифил на Марияна Стоянова Желева- гр. Балчик

Продукти:

  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. меко
  • брашно - 2 и 1/2
  • оцет - 2 капки

Начин на приготвяне

Пресявам брашното, смесвам го с бакпулвера. Разбивам яйцето и добавям маслото, меда. Шупвам содата с оцета. 

Добавям джинджифила, канелата. Замесвам върху набрашнен плот.

Тестото го разточвам и си изрязвам с формички - сърца, цветя, кръгчета, шапки, елхички и др. 

Редя ги върху тава, застлана с хартия за печене. Пека на 180 градуса. 

Хапваме с кафе.

imagealt
Сгответе и снимайте свой кулинарен шедьовър, съдържащ мед и /или пчелни продукти. Снимките и рецептите изпращайте на pavlina@kesery.bg , или като съобщение на "Мед, прашец и пчелни продукти", ние ще публикуваме вашите рецепти на страницата, а рецептата, получила най-много лайкове ще получи награда блендер "Philips"!!! Други двама участници ще получат тенекийка с мед и кошница с мед и пчелни продукти.