imagealt
Вкусни свински пържоли с мед , мента и сметана- рецепта на Здравка Зиче

ПРОДУКТИ :

  • Свински пържоли, моите бяха с кокал
  • сол
  • чер пипер
  • мед по 1к.л. на всяка пържола
  • соев сос
  • по малко кимион
  • зехтин
  • магданоз
  • мента прясна -по стрък на пържола
  • 150мл.-бира
  • половин чушка на много ситно, нарязана
  • течна сметана.

Приготвяне:
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в тавичка като на дъното полях малко зехтин.
Когато ги наредих всичките, с лъжичка намазах с меда.(ако са по големи пържолите може и супена лъжица мед да поемат)
Поръсих със соевият сос.
На всяка пържола сложих по стрък мента.
Поръсих и нарязаната на ситно чушка
Полях със зехтин отгоре.
Изсипах биричката... 
Тавичката завита с алуминиево фолио, сложих на силна фурна докато заври.
После намалих на 180 градуса само да къкри,до готовност.
Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Когато хубаво се изпечат, пържолите и крилцата полях с една малка кутийка течна сметана.
Върнах на по силна фурна да покъкри за 10мин.
Сервира се като пържолите се поливат от сосчето .
бързо и безумно вкусно!

imagealt
Сгответе и снимайте свой кулинарен шедьовър, съдържащ мед и /или пчелни продукти. Снимките и рецептите изпращайте на pavlina@kesery.bg , или като съобщение на "Мед, прашец и пчелни продукти", ние ще публикуваме вашите рецепти на страницата, а рецептата, получила най-много лайкове ще получи награда блендер "Philips"!!! Други двама участници ще получат тенекийка с мед и кошница с мед и пчелни продукти.