imagealt
Кекс с канела, кокос и мед - Марияна Стоянова Желева- гр. Балчик

Необходими съставки:

  • канела
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мед - 5 с.л.
  • кокос
  • яйца - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Разбивам яйцата със захарта, добавям киселото мляко, канелата. Пресявам брашното и добавям бакпулвера. 

Объркваме всичко добре. Изсипваме сместа в малка тавичка, намазана с олио и посипана с брашно. Печем на 180 градуса в загрята фурна. 

Вече готовия кекс мажем докато е топъл, но не горещ, с разтопен мед. Аз ползвам от акация. Поръсваме с кокос обилно. Сладък, вкусен с аромат на канела, мед и кокос, хапваме с кафе

imagealt
Сгответе и снимайте свой кулинарен шедьовър, съдържащ мед и /или пчелни продукти. Снимките и рецептите изпращайте на pavlina@kesery.bg , или като съобщение на "Мед, прашец и пчелни продукти", ние ще публикуваме вашите рецепти на страницата, а рецептата, получила най-много лайкове ще получи награда блендер "Philips"!!! Други двама участници ще получат тенекийка с мед и кошница с мед и пчелни продукти.