Кекс с канела, кокос и мед - Марияна Стоянова Желева- гр. Балчик
Необходими съставки:
- канела
- бакпулвер - 1 бр.
- захар - 1 ч.ч. кристална
- брашно - 1 ч.ч.
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- мед - 5 с.л.
- кокос
- яйца - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Разбивам яйцата със захарта, добавям киселото мляко, канелата. Пресявам брашното и добавям бакпулвера.
Объркваме всичко добре. Изсипваме сместа в малка тавичка, намазана с олио и посипана с брашно. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Вече готовия кекс мажем докато е топъл, но не горещ, с разтопен мед. Аз ползвам от акация. Поръсваме с кокос обилно. Сладък, вкусен с аромат на канела, мед и кокос, хапваме с кафе