imagealt
Здравейте приятели, представяме Ви неустоимата рецепта на Боряна Йорданова Илиева за Медена торта:

Продукти:

  • 450-500 гр брашно
  • 200 гр смлени орехи
  • 150 гр захар
  • 100 гр мед
  • 2 яйца;100 гр масло
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. сол
  • крем
  • 1.2 л прясно мляко
  • 50 гр масло
  • 200 гр захар
  • 60 гр нишесте
  • 2 жълтъка
  • 1 яйце
  • 2 ванилии

От продуктите за блатовете се приготвя меко и лепливо тесто, в малка тавичка поръсена обилно с брашно се поставя 1/10 от сместта, пече се около 5 минути всеки блат. Правят се много тънки блатове и обикновено ми се получават 10 или 12 блата. Прашното се поотупва и се пече следващият блат.
Крема се приготвя след блатовете, за да не хване коричка и за да попие по-добре. Млякото се кипва със захарта и ванилиите. Отдръпва се от огъня. Отделно се разбиват жълтъците и яйцето. Нишестето се разтваря в малко хладка вода и се смесва с яйцата. Сместа се сипва на струя в млякото, като се разбърква непрекъснато. Връща се на огъня и се бърка на среден огън до сгъстяване. Когато се сгъсти е готово и се добавя маслото.

imagealt
Сгответе и снимайте свой кулинарен шедьовър, съдържащ мед и /или пчелни продукти. Снимките и рецептите изпращайте на pavlina@kesery.bg , или като съобщение на "Мед, прашец и пчелни продукти", ние ще публикуваме вашите рецепти на страницата, а рецептата, получила най-много лайкове ще получи награда блендер "Philips"!!! Други двама участници ще получат тенекийка с мед и кошница с мед и пчелни продукти.